Doel van Nano Note

Het stoppen van papierverspilling op een gemakkelijke manier.

Van single use naar herbruikbaar product

Notities worden vaak na eenmalig gebruik weggegooid. De frequentie waarmee dit gedaan wordt is enorm. Door het gebruik van papieren notitieblokken blijft de vraag naar papier hoog. Dit moet drastisch omlaag.

Nano Note heeft de traditionele sticky note opnieuw uitgevonden. Met de herschrijfbare variant die op elke ondergrond plakt, hoopt Nano Note zo veel mogelijk mensen van de papieren notitie te laten stappen.

 

De traditionele sticky note in een groen jasje

Nano Note heeft het doel om papierverspilling te stoppen. Door de welbekende sticky note opnieuw uit te vinden, bestaat er nu een duurzaam alternatief voor dit product. Dit is gerealiseerd met de focus op duurzaamheid en innovatie.

Hey, ik ben Roy!

Tijdens mijn opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement is het idee voor Nano None ontstaan. De herbruikbare sticky note in een groen jasje. Hiermee wil ik zo veel mogelijk bedrijven en consumenten over laten stappen naar een papiervrije toekomst. 

 

“Een impact maken kan zo makkelijk zijn”

Door met zijn allen over te stappen op herbruikbare kantoorartikelen en memoblokken zal de vraag naar papierproducten alleen maar afnemen. Op deze manier maken we een impact op de papierindustrie, welke enorm vervuilend is. De industrie zorgt voor wel 7% van de jaarlijkse uitstoot van CO2.

Impact rapport

Nano Note heeft een levenscyclus analyse uitgevoerd en deze in een impact rapport gezet. Hierin kan je alles lezen over gebruikte materialen en de voetafdruk van het productieproces.

Stop met papierverspilling

De aarde warmt te snel op en de mens is hier de grootste oorzaak van. De voornaamste redenen: regenwouden worden gekapt, het verbranden van fossiele brandstoffen en de veestapel die toeneemt.

Het kappen van de bomenwereldwijd is deels te wijten aan de papierindustrie.

Herbruikbare producten

Papier is niet eindeloos te recyclen. Na 6-7 maal recyclen, is papier gewoonweg op. Stap over op herbruikbare producten, ter vervanging van papier.

Zo zorgen we voor minder gebruik van papierproducten.

We reduceren samen het kappen van bossen, op een eenvoudige manier.

Uniek in zijn soort

Nano Note is de enige herbruikbare sticky note die op elke ondergrond plakt. Door de plakkerige achterkant beperkt zich dit niet enkel tot statische of magnetische ondergronden. Om het schrijven met impact zo makkelijk mogelijk te maken zit er bij elke set een gratis pen naar keuze.

Bespaar papier én geld

Schrijf de Note vol, plak hem op en wis de tekst weer uit. Gebruik de Note eindeloos opnieuw en bespaar papier én geld. Met onze tool reken je precies uit hoeveel papier en geld jij zal gaan besparen.