Waarom bomen zo goed voor ons zijn

Bomen geven ons zuurstof. Bodem, water en lucht worden gezuiverd door bomen. Een belangrijke factor voor ons welzijn! Bomen en bossen maken ons een stukje gelukkiger. Stress is in een groene omgeving vaak niet aan de orde, het maakt dat jij je beter kan concentreren en het zorgt zelfs voor mindere ziekteverschijnselen.

Juist in deze tijd is het zo belangrijk om van bossen te kunnen genieten.  Met al het binnen blijven is het super belangrijk om even de natuur in te gaan. Erg fijn dat dit kan!

Maar stel je voor, dat er over een tijd zo veel bomenkap heeft plaatsgevonden, dat het opzoeken van een bos bijna onmogelijk wordt. Helaas is dit een nachtmerrie, die wel eens langzaamaan werkelijkheid zal kunnen worden, als niemand iets doet.

In deze blog vertellen wij je wat feitjes over papierverbruik en geven wij je mee hoe jij jouw eigen stap kan zetten naar een groenere toekomst, vol met bomen!

Bij Nano Note staat vermindering van papierverbruik centraal. Door gebruik van dit product zal er niet onnodig om de haverklap een papiertje de prullenbak in verdwijnen, aangezien je met de uitwisbare pen gemakkelijk nieuwe notities maakt. Het kunnen hergebruiken van dit product is dus een mooi keerpunt tegen papierverspilling.

Het reduceren van papierverspilling is dan ook ons voornaamste doel. Het papiergebruik in Europa en Nederland ligt veel te hoog. Het feit dat papier maar 7 maal gerecycled kan worden geeft aan dat ook papier geen milieuvriendelijk product is. Hoewel papier eigenlijk makkelijk te recyclen is, kost het proces heel veel water. Voor de versterking van het gerecyclede materiaal, zijn er nieuwe houtvezels nodig. Het is juist deze houtvezel die niet oneindige malen gerecycled kan worden.

Hieronder zetten wij wat feiten op een rijtje, waarbij wij aantonen hoeveel papier er wordt verbruikt en wat de gevolgen hier van zijn:

  • Papier verspilling stijgt in Nederland jaarlijks met 2%.
  • De gemiddelde Nederlander gebruikt 80 kilo papier per jaar.
  • Eén boom levert circa 300 kilo papier op.
  • 1.000 kilo papiergewicht zal 3,3 bomen kunnen besparen.
  • Het gebruiken van recyclebare producten zorgt voor 7 miljoen gespaarde bomen per jaar in Nederland.
  • Wereldwijd worden er elk jaar naar schatting 15 miljard bomen gekapt.
  • 14% van deze boskap gaat naar de papierproductie.
  • Om 1 A4 vel papier te produceren is 5 liter water nodig.
  • De papierindustrie staat in de top 3 van grootste broeikasgassen uitstoters.

Waarschijnlijk schrik je van deze feiten, net zoals wij deden toen wij ons onderzoek aan het uitvoeren waren. Om deze gegevens te bestrijden willen en zullen wij ons steentje bijdragen in de vorm van ons nieuwe product. Hiermee bieden wij een oplossing om het milieu een handje te helpen!

Wij hopen met ons product lucht en watervervuiling een stuk minder te maken en hierdoor de gezondheid van mens en natuur weer de goede kant op te brengen.

Werk jij in een (thuis)kantoor, ben je druk aan het studeren en/of ben je gewoon een groot fan van het gebruiken van notities? Dan kan jij ook jouw aandeel hebben in het verminderen van de papierverspilling!

Schrijf met een uitwisbare pen zodat jij de Nano Note zo vaak kan hergebruiken als jij wilt. Verminder zo de frequentie van het weggooien van deze papiertjes!

Ben je benieuwd naar hoeveel papier en geld jij ongeveer zal gaan besparen op jaarbasis? Dat kan! Wij rekenen het voor je uit op deze pagina. De uitkomst lijkt misschien een kleine hoeveelheid, maar denk je eens in wat voor effect het heeft als veel mensen dit product gebruiken. Hoe meer mensen de Nano Note in gebruik zullen nemen, hoe groter de kans op een gezonde, groenere wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *